Juhlapaisti naudanfileestä

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juhlapaisti naudanfileestä

Ainekset

5 annosta
1 noin 1 kg naudan ulkofileetä
Marinadi:
1 2 dl punaviiniä tai punaviinietikkaa
2 1 dl öljyä
3 1 rkl mustapippureita rouhittuna
4 1 rkl viherpippureita rouhittuna
5 0,5 tl roseepippureita rouhittuna
6 suolaa ja sokeria
7 1 sipuli lohkottuna
8 1 porkkana lohkottuna
9 2 - 4 valkosipulin kynttä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 7 g
Proteiinia 43 g 213 g
Rasvaa 26 g 132 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 837 9185
Energiaa kcal 439 2195

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset. Poista lihasta paksut kalvot, jos niitä on. Laita liha pakastuspussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiukalla solmulla ja kääntele lihaa pussissa. Nosta pussi jääkaappiin pariksi päiväksi ja käännä sitä välillä. Tällaisena voit myös kuljettaa paistin vaikkapa mökille ja kypsyttää sen sitten perillä. Marinadi mureuttaa ja lisää lihan säilyvyyttä samalla tietenkin maustaen.Kypsennä liha huoneenlämpöisenä. Leikkaa pussin suu auki ja valuta marinadi siivilän läpi kattilaan. Nosta liha uunipannulle ja paina sen keskelle lihalämpömittari. Kuumenna uuni 125-150 asteeseen. Laita liha uuniin ja kypsennä välillä paistoliemellä tai marinadilla valellen kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Ota paisti silloin uunista ja kiedo folioon. Odota kunnes lämpö nousee 60 asteeseen. Viipaloi silloin paisti ja tarjoa.Jos haluat kypsempää lihaa, pidä lihaa uunissa kunnes mittari näyttää 60-65 astetta ja kiedo liha vasta sitten folioon. Seisota lihaa noin 20 minuuttia ja viipaloi se sitten vadille

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: naudan filee naudanliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5