Juhannuksen mansikkakakku

15.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juhannuksen mansikkakakku

Ainekset

Pohja
1 3 munaa
2 yhtä paljon sokeria
3 yhtä paljon vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
Päälle
1 1 prk (2 dl) ruokakermaa
2 1 dl maitoa
3 1 muna
4 1 rkl perunajauhoja
5 maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria
Pinnalle
1 2 rasiaa mansikoita
Näiden päälle
1 3 dl siideriä tai vaaleaa mehua
2 1,5 dl hyytelösokeria
3 (tomusokeria)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 385 g
Proteiinia 49 g
Rasvaa 46 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 9554
Energiaa kcal 2283

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele matala vuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko munat lasiin ja merkitse niiden pinta tussilla lasin ulkoreunaan. Vaahdota munat.Kaada lasiin samaan merkkiin asti sokeria. Lisää se muniin ja vaahdota kuohkeaksi.Kaada samaan lasiin seuraavaksi viivan asti vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja koko jauhoseos taikinaan.Sekoita ja levitä taikina vuokaan. Kypsennä noin 10 minuuttia.Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä tarjoiluvadille.Mittaa kattilaan kerma, maito, muna ja perunajauhot. Vatkaa ainekset sekaisin ja kuumenna hitaasti hämmentäen, kunnes seos sakenee. Mausta kiisseli sokereilla ja kaada kakulle.Huuhdo ja viipaloi mansikat kakun päälle.Kiehauta siideri ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kakulle. Tarjoa kakku heti.

© SOK
Avainsanat: mansikka täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5