Joutuisa juusto-parsakaalikeitto

17.1.2018
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joutuisa juusto-parsakaalikeitto

Oikaise arjen ruokarumbaa tuunamalla valmis juustokeitto. Kasvata päivän kasvispottia lisäämällä keittoon kokonainen parsakaali.

Ainekset

4 annosta
1 1 parsakaali
2 2 prk (à 5 dl) kolmen juuston keittoa (Valio)
3 1 rkl rypsiöljyä
4 ripaus suolaa
5 mustapippuria rouhittuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 7 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 4 g 15 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 236 943
Energiaa kcal 56 225

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (à 5 dl) kolmen juuston keittoa (Valio)

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Erottele parsakaali nupuiksi. Ota vajaa 1 dl nupuista syrjään ja laita loput kattilaan juustokeiton kanssa.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes parsakaalit ovat hieman pehmentyneet.

Keiton kiehuessa erottele syrjään ottamasi parsakaalin nuput pienemmiksi. Pikapaista nuput pannulla öljyssä, 1–2 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Annostele lautasille ja viimeistele paistetuilla parsakaalinupuilla.

Vinkki

Leikkaa kuivahtaneesta leivästä ohuita siivuja, sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarjoa keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5