Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulusinappi

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Perinteinen joulusinappi keitetään sinappijauheesta, kermasta ja kananmunasta. Tilkka konjakkia viimeistelee sinapin juhlavaksi.

Ainekset

1 dl
sinappijauhetta
2 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 tl
viinietikkaa
2 rkl
konjakkia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa sinappijauhe pinnoitettuun kattilaan. Lisää muut sinapin aineet konjakkia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

1 tl
viinietikkaa
2 dl
kuohukermaa
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
sinappijauhetta
2

Sekoita konjakki joukkoon halutessasi. Pakkaa sinappi pieniin puhtaisiin purkkeihin. Sinappi säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta.

2 rkl
konjakkia
Miltä maistui?(1 arviota)
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 10.12.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1307

5470

75,0 g

48,0 g

133,0 g

133,0 g

11,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl sinappijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli