Joulupöydän lohi

13.11.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulupöydän lohi

Ainekset

6 annosta
1 1 kg lohifileetä
2 2 tl suolaa
3 0,5 tl rouhittua valkopippuria
4 3 punajuurta (n. 200g)
5 2 rkl öljyä
6 2 rkl hienonnettua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 17 g
Proteiinia 32 g 189 g
Rasvaa 27 g 162 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 585 9508
Energiaa kcal 379 2272

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta lohifilee voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta pinta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Leikkaa kuoritut punajuuret raakoina ohuen ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä punajuuriviipaleet öljyn ja hienonnetun tillin kanssa sekaisin. Lado maustetut viipaleet lomittain lohifileen päälle. Paista 175 asteessa noin 25–30 minuuttia. Tarjoile kuorittujen, keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee punajuuri
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5