Joulupiparit

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulupiparit

Ainekset

80 kappaletta
1 125 g leivontamargariinia
2 1 dl sokeria
3 0,75 dl siirappia
4 2 tl kanelia
5 2 tl inkivääriä
6 2 tl pomeranssinkuorta
7 1 tl neilikkaa
8 0,5 tl maustepippuria
9 1 muna
10 4 dl vehnäjauhoja
11 1 tl soodaa
Kuorrutus
1 0,5 munanvalkuista
2 2 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 465 g
Proteiinia 0 g 36 g
Rasvaa 1 g 109 g
Kuitua 0 g 9 g
Energiaa kJ 157 12542
Energiaa kcal 37 2998

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.Lisää vatkaten muna ja jauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä pipareita uunin keskiosassa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia.Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5