Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupiparit sokerikuorrutuksella

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Piparitaikina:

2 dl
Siirappia
2 dl
Sokeria
250 g
Margariinia
1 tl
Kanelia
1 rkl
Piparkakkumaustetta (tai 1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä ja 1 tl pomeranssinkuorta)
2 tl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmunaa
10 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Soodaa

Sokerikuorrutus:

1 kpl
Valkuainen
3 dl
Tomusokeria
Lisäksi pakastepussi

Värillinen kuorrute:

Annos sokerikuorrutetta
Hiven karamelliväriä (saa apteekista)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Ota kattila liedeltä ja lisää rasva paloina. Jäähdytä. Vatkaa muna jäähtyneeseen seokseen. Lisää vehnäjauho-soodaseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Peitä taikina ja nosta jääkaappiin maustumaan ja kovettumaan yön yli.

Ota taikinasta pala ja kauli se jauhotetulla pöydällä ohueksi. Hieman lämmennyt taikina on helpommin kaulittavaa kuin juuri jääkaapista otettu. Ota muotilla piparkakkuja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista samalla pellillä samankokoisia ja –paksuisia pipareita, jotta ne kypsyvät samaan aikaan. Paista piparit 200 asteessa 6-8 minuuttia. Koko vaikuttaa paistoaikaan. Jäähdytä piparit ja nosta vasta kovettuneina säilytys- tai tarjoiluastiaan.

Kuorrute:Vatkaa tomusokeri valkuaisen joukkoon. Kaada kuorrute tukevaan pieneen pakastuspussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja koristele jäähtyneet piparit.

Värillinen kuorrute:Sekoita pieni määrä väriä sokerikuorrutuksen joukkoon. Voit sekoittaa perusväreistä lisää haluamiasi värejä. Koristele piparit yhdellä tai useammalla värillä. Voit myös käyttää kuorrutetta "liimana" ja kiinnittää sillä koristeita piparin pintaan.

Kaakaotomusokerilla saat ruskeita koristekuvioita. Valmista kuten sokerikuorrutus, mutta korvaa tomusokeri kaakaosokerilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.