Joulupavlova

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulupavlova

Ainekset

8 kappaletta
1 6 pientä päärynää
2 6 dl glögiä
3 0,5 dl sokeria
Pohja:
1 2 dl sokeria
2 1 tl perunajauhoja
3 4 valkuaista
4 suolaa
5 1 tl valkoviinietikkaa
6 70 g saksanpähkiöitä
Päällys:
1 500 g turkkilaista jogurttia
2 4 rkl kinuskikastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 392 g
Proteiinia 5 g 42 g
Rasvaa 12 g 99 g
Kuitua 4 g 36 g
Energiaa kJ 1 393 11146
Energiaa kcal 333 2664

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi päärynät. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan, lisää päärynät. Keitä 10 minuuttia, siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin ympyrä irtopohjaista kakkuvuokaa apuna käyttäen. Sekoita keskenään sokeri ja perunajauhot. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolan kanssa. Lisää sokeriseosta vähissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja lisää puolet seokseen.

Kaada "taikina" leivinpaperin ympyrään, uunipellin päälle. Nosta reunoja, jotta saat "pesän". Ripottele loput pähkinät päälle. Laita kakku uunin alatasolle ja laske lämpötilaa 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta anna kakun olla uunissa vielä tunti. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Nosta päärynät glögistä ja koristele kakku niillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5