Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupavlova

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Marenkinen pavlova kruunataan jouluna glögimarinoiduilla päärynöillä ja kinuskitäytteellä, jonka salainen ainesosa on täyteläinen jogurtti. Rapea marenkipohja saa makua ja rakennetta rouhituista pähkinöistä.

Ainekset

6 kpl
pientä päärynää
6 dl
vahvaa glögijuomaa (tiivisteestä)
1/2 dl
sokeria

Pohja

2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
4 kpl
valkuaista
1 tl
valkoviinietikkaa
70 g
saksanpähkiöitä

Täyte

500 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori päärynät, lohko kuuteen osaan ja poista siemenkodat. Kiehauta glögi ja sokeri kattilassa. Lisää päärynät liemeen ja keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

6 kpl
pientä päärynää
6 dl
vahvaa glögijuomaa (tiivisteestä)
1/2 dl
sokeria
2

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Piirrä leivinpaperiin halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoinen ympyrä. Siirrä paperi uunipellille

3

Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeriseosta pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, kunnes seos on napakkaa ja kiiltävää. Lisää viinietikka. Rouhi saksanpähkinät karkeasti ja kääntele puolet hellästi valkuaisvaahtoon.

2 dl
sokeria
1 tl
perunajauhoja
4 kpl
valkuaista
1 tl
valkoviinietikkaa
70 g
saksanpähkiöitä
4

Levitä marenkivaahto nuolijalla leivinpaperille tehtyyn ympyrään. Nosta reunoja ja tee keskustasta hiukan matalampi, jotta saat vaahtoon pienen kuopan. Ripottele loput pähkinät marengin päälle.

5

Laita marenkipelti uunin alatasolle ja laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsennä tunti. Laita uuni pois päältä, mutta jätä marenki uuniin toiseksi tunniksi. Ota pavlova uunista ja anna jäähtyä.

6

Sekoita jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Levitä täyte marenkipohjalle. Valuta päärynät ja asettele ne pavlovalle.

500 g
turkkilaista jogurttia
1/2 dl
kinuskikastiketta

Kesällä pavlovan voi koristella tuoreilla marjoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 27.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

260

1089

9,7 g

3,8 g

36,3 g

36,2 g

3,3 g

4,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl perunajauhoja,

0,5 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli