Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulun jäätelöherkku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 kpl
(à 200 g) eksoottiset kuivahedelmät -sekoitusta
1/2 kpl
(125 g) kuivattuja taatelipaloja
100 g
Coctailkirsikoita
1/2 dl
Hedelmätäysmehua
Loraus rommia halutessasi
2 l
Vaniljajäätelöä
1 dl
Kuohukermaa
50 g
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna kuivahedelmät, taatelipalat ja kirsikat. Sekoita ne hedelmämehun (ja rommin) kanssa kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna maustua muutama tunti. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäätelön pehmentyä hieman ja notkista se esim. puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Vaahdota kerma. Sekoita jäätelö, mantelit, kermavaahto ja hedelmäsekoitus keskenään. Lusikoi (silikoniseen) rengasvuokaan ja tasoita pinta. Peitä pinta muovikelmulla. Pakasta yön yli. Kumoa jäätelöherkku ja koristele kirsikoilla. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.10.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.