Joulun jäätelöherkku

27.10.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulun jäätelöherkku

Ainekset

10 annosta
1 1 pussi (à 200 g) eksoottiset kuivahedelmät -sekoitusta
2 0,5 pussia (125 g) kuivattuja taatelipaloja
3 100 g coctailkirsikoita
4 0,5 dl hedelmätäysmehua
5 loraus rommia halutessasi
6 2 l vaniljajäätelöä
7 1 dl kuohukermaa
8 50 g mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 349 g
Proteiinia 7 g 70 g
Rasvaa 18 g 184 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 400 14002
Energiaa kcal 335 3347

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna kuivahedelmät, taatelipalat ja kirsikat. Sekoita ne hedelmämehun (ja rommin) kanssa kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna maustua muutama tunti. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäätelön pehmentyä hieman ja notkista se esim. puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Vaahdota kerma. Sekoita jäätelö, mantelit, kermavaahto ja hedelmäsekoitus keskenään. Lusikoi (silikoniseen) rengasvuokaan ja tasoita pinta. Peitä pinta muovikelmulla. Pakasta yön yli. Kumoa jäätelöherkku ja koristele kirsikoilla. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jäätelö taateli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5