Joulun hedelmäsalaatti

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulun hedelmäsalaatti

Ainekset

1 3 verigreippiä
2 4 luumua
3 200 g vadelmia
4 terttu tummia ja vaaleita viinirypäleitä
Mausteliemi
1 1 kanelitanko
2 0,5 dl vettä
3 1 dl sokeria
4 1 limetin mehu ja kuori
Piparkakkukastike
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1 dl smetanaa
3 2 tl piparkakkumaustetta
4 1 tl vaniljasokeria
5 1 - 2 rkl sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 193 g
Proteiinia 26 g
Rasvaa 77 g
Kuitua 22 g
Energiaa kJ 6693
Energiaa kcal 1600

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese limetti kuumalla vedellä ja raasta sen kuori. Kuori greippi. Viipaloi greippi ja luumut. Puolita viinirypäleet.

Kuumenna vesi. Lisää sokeri, limetin kuori ja kanelitanko. Kiehauta ja jäähdytä liemi. Kaada se viipaloitujen hedelmien päälle. Anna maustua pari tuntia kylmässä. Asettele lautaselle. Lisää vadelmat.

Sekoita tuorejuusto ja smetana. Lisää mausteet. Tarjoile hedelmien lisukkeena.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5