Joulumausteiset tikkulihapullat

20.11.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulumausteiset tikkulihapullat

Neilikka ja kaneli tuovat lihapulliin joulun makua. Pistä lihapulliin suolatikut, haukkaa – ja nauti. Hauskan näköiset tikkulihapullat sopivat myös pikkujouluihin ja muihin loppuvuoden juhliin.

Ainekset

16 kappaletta
1 400 g jauhelihaa
2 4 rkl kaurahiutaleita
3 1 dl kermaa
4 1 pieni sipuli
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 rkl öljyä
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl jauhettua maustepippuria
9 0,5 tl jauhettua neilikkaa
10 0,5 tl jauhettua kanelia
11 3 rkl hienonnettua persiljaa
Paistamiseen
1 öljyä
Lisäksi
1 16 suolatikkua

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 51 g
Proteiinia 5 g 81 g
Rasvaa 9 g 147 g
Kuitua 0 g 5 g
Energiaa kJ 482 7717
Energiaa kcal 115 1844

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kaurahiutaleet kulhoon kerman kanssa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sipuliseos ja jauheliha kaura-kermaseokseen. Lisää mausteet ja hienonnettu persilja. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kahdessa erässä pannulla tai 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Pistä lihapulliin suolatikut.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5