Joululeivät

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joululeivät

Ainekset

1 0,5 l kaljaa
2 0,5 kg (noin) ruisjauhoja
3 1 l maitoa
4 1,5 (75 g) hiivaa
5 1 rkl suolaa
6 2 rkl hienonnettua fenkolia
7 1 rkl hienonnettua anista
8 2 rkl hienonnettua pomeranssinkuorta
9 4 dl siirappia
10 75 g leivontamargariinia
11 2 kg vehnäjauhoja
Voiteluun
1 siirappivettä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 2150 g
Proteiinia 290 g
Rasvaa 109 g
Kuitua 145 g
Energiaa kJ 45528
Energiaa kcal 10882

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kalja ja ruisjauhot taikinakulhoon. Seisota seosta yön yli huoneenlämmössä.Lisää seuraavana päivänä lämmin maito, murennettu hiiva, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin ja ala lisätä jauhoja. Alusta taikina niin hyvin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää alustamisen lopulla pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.Jaa taikina osiin ja pyöritä limpuiksi. Kohota limput uudelleen pelleillä liinan tai muovin alla kaksinkertaisiksi, pistele haarukalla ja voitele tukevalla siirappivedellä. Kypsennä limppuja uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

© SOK
Avainsanat: leipä limppu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5