Joulukranssi ja sahramipullat

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulukranssi ja sahramipullat

Ainekset

1 5 dl maitoa
2 0,5 tl suolaa
3 1,5 dl sokeria
4 0,5 g (1 pkt) sahramia
5 1 rkl hienonnettua kaardemummaa
6 1 (50 g) hiivaa
7 1 muna
8 1 kg vehnäjauhoja
9 150 g leivontamargariinia
10 1 - 2 dl rusinoita
Koristeluun
1 punaisia ja vihreitä sokeroitua kirsikoita
2 rusinoita
3 manteli- tai pähkinärouhetta
Voiteluun
1 munaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 889 g
Proteiinia 132 g
Rasvaa 146 g
Kuitua 44 g
Energiaa kJ 22797
Energiaa kcal 5449

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kädenlämpöiseen (37 astetta) maitoon mausteet. Lisää murennettu hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää muna ja vähitellen ensin vatkaten, sitten alustaen jauhot. Lisää alustamisen loppupuolella huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja rusinat.Alusta kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota se sitten pyyhkeen alla kaksinkertaiseksi, kumoa leivinpöydälle ja jaa kahtia.

Leivo toisesta osasta kranssi ja toisesta pieniä joulupullia. Jaa kranssiin tuleva taikina 3-4 palaan ja pyöritä ne yhtä pitkiksi säikeiksi. Kierrä säikeet letiksi ja taivuta kranssiksi. Paina kirsikat ja rusinat taikinan pintaan. Kohota kranssi pellillä uudelleen, voitele ja koristele vielä mantelirouheella, jos haluat. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Leivo taikinan toisesta puolikkaasta ohutta säiettä ja muovaa siitä joulupullia. Kohota ne pellillä, koristele ja kypsennä uunin keskiosaassa 250 asteessa. Kypsymisaika on 8-10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pulla rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5