Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet

20.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulukinkun yrttikuorrutus ja uudenlaiset lisukkeet

Perinteinen joulukinkku saa uuden ilmeen raikkaasta yrttikuorrutuksesta. Surauta lisäkeherneet hummukseksi ja ryyditä omenasose sinapilla ja kanelilla.

Ainekset

1 6 - 7 kg joulukinkku (kypsä)
Yrttikuorrutus kinkulle
1 1 dl korppujauhoa
2 1 dl tuoretta persiljaa
3 0,5 dl minttua
4 ripaus suolaa
5 0,5 - 1 dl sinappia
6 pakastekarpaloita tai -puolukoita, halutessasi
Hernehummus
1 1 pussi (400 g) pakasteherneitä
2 1 valkosipulinkynsi
3 0,5 sitruunan mehu
4 2 rkl öljyä
5 1 rkl tahinia
6 0,5 tl suolaa
Sinappinen omenasose
1 2 omenaa
2 0,5 dl omenamehua
3 2 rkl vahvaa sinappia (esim. Dijon)
4 2 tl kanelia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 204 g
Proteiinia 932 g
Rasvaa 1189 g
Kuitua 31 g
Energiaa kJ 63380
Energiaa kcal 15148

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista joulukinkku ohjeen mukaan ja anna kinkun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Yhdistä korppujauho ja yrtit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa. Hienonna pienimuruiseksi seokseksi. Sivele kypsä kinkku sinapilla ja painele kuorrutetta päälle. Koristele kinkku halutessasi pakastekarpaloilla tai -puolukoilla.

Tee hummus. Sulata herneet mikrossa tai huuhtele siivilässä lämpimällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipuli ja purista sitruunan mehu. Yhdistä hummuksen ainekset ja soseuta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Valmista sinappinen omenasose. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5