Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikkaat appelsiinit ja mehevät taatelit tekevät rapeasta salaatista kerralla jouluisen. Kokoa juhlapöytään upea alkusalaatti, jossa hedelmien lisäksi maistuvat pähkinät ja siirapilla makeutettu jogurttikastike.

Ainekset

1 kpl
ruukku jääsalaattia
1 kpl
ruukku rucolaa
4 kpl
appelsiinia
2 dl
hasselpähkinöitä
200 g
(1 ps) taateleita (kivettömiä)

Kastike

2 dl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
siirappia
1/4 tl
mustapippurirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuivaa salaatti.

1 kpl
ruukku rucolaa
1 kpl
ruukku jääsalaattia
2

Leikkaa veitsellä appelsiineista kuoret pois hedelmälihan vierestä siten, ettei kuoren valkoista osaa tule mukaan. Paloittele appelsiinit suupaloiksi. Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä työlaudalla. Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Revi salaatinlehdet paloiksi ja kokoa salaatti tarjoiluastiaan.

4 kpl
appelsiinia
2 dl
hasselpähkinöitä
200 g
(1 ps) taateleita (kivettömiä)
3

Sekoita salaatinkastike jogurtista, siirapista ja pippurista. Tarjoa salaatin kanssa.

Hasselpähkinöiden tilalla voit käyttää myös saksan- tai pekaanipähkinöitä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 22.10.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.