Jouluinen possunfilee

20.11.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jouluinen possunfilee

Vaihtoehto joulukinkulle: aprikoosilla ja piparkakulla täytetty porsaanfilee. Tarjoa lisäkkeenä jouluisia laatikkoja ja salaatteja.

Ainekset

4 annosta
1 700 g porsaan sisäfileetä
2 1 tl suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
Täyte
1 1 sipuli
2 1 rkl öljyä
3 1 valkosipulinkynsi
4 0,5 tl rosmariinia
5 8 pehmeää kuivattua aprikoosia
6 2 piparkakkua
Paistamiseen
1 öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 31 g
Proteiinia 33 g 132 g
Rasvaa 39 g 157 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 2 144 8577
Energiaa kcal 512 2050

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan puoliväliin asti. Viillä filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji liha litteäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä rosmariinin kanssa. Saksi joukkoon aprikoosit. Siirrä pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä. Murusta joukkoon piparkakut ja levitä täyte lihalle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla tai tikuilla kääröksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta. Siirrä uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan. Kypsennä 125 asteessa kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri filee folioon vetäytymään hetkeksi ja poista lanka tai tikut. Viipaloi liha.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: porsaan filee sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5