Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen perunasoselaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Jauhoisia perunoita
50 g
Margariinia tai voita
1 1/2 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
Piparkakkumaustetta

Pinnalle

4 rkl
Korppujauhoja
Margariinia tai voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja kaada loppu pois. Soseuta perunat, lisää rasva ja maito. Lisää tarvittaessa keitinvettä kunnes sose on notkeaa. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella.

Kaada seos uunivuokaan, tasoita ja kuvioi pinta. Sirota päälle korppujauhot ja lisää muutama rasvanokare. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laure Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

824

7,5 g

4,7 g

26,7 g

2,0 g

1,7 g

4,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Piparkakkumaustetta,

Margariinia tai voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli