Jouluinen pähkinä-porkkanaleipä

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jouluinen pähkinä-porkkanaleipä

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl piimää
2 50 g hiivaa
3 1,5 tl suolaa
4 0,5 dl siirappia
5 2 tl piparkakkumaustetta
6 2 dl saksan- tai hasselpähkinärouhetta
7 2,5 dl porkkanaraastetta
8 12 dl vehnäjauhoja
9 4 dl ruisjauhoja
10 0,75 dl öljyä
Koristeluun
1 unikonsiemeniä
Voiteluun
1 siirappia ja vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 375 g 750 g
Proteiinia 69 g 138 g
Rasvaa 86 g 172 g
Kuitua 42 g 84 g
Energiaa kJ 10 767 21534
Energiaa kcal 2 574 5147

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, piparkakkumauste, pähkinärouhe ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 45 minuutin ajan. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele osat pyöreiksi limpuiksi ja nosta limput leivinpaperin päälle uunipellille. Anna leipien kohota peitettynä vielä noin 15 minuutin ajan, pistele haarukalla leipien pintaan reikiä ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista leipiä 175 asteessa 40-50 minuuttia ja voitele lämpimänä siirappivedellä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5