Jouluinen britakakku

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jouluinen Britakakku

Britakakku on klassikko! Jouluisen britan täytteessä on omenaa ja glögiä. Katso herkullisen joulukakun ohje!

Ainekset

10 palaa
1 125 g voita
2 1 dl sokeria
3 3 keltuaista
4 1,5 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 dl maitoa
Marenki
1 3 valkuaista
2 1,5 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 1 dl mantelilastuja
Täyte
1 3 kirpeää omenaa
2 2 dl glögiä tai mehua
3 1 kanelitanko
4 2 dl vispikermaa
5 2 rkl sokeria
6 200 g vaniljarahkaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 412 g
Proteiinia 6 g 61 g
Rasvaa 23 g 234 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 673 16733
Energiaa kcal 400 3999

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää tosiinsa sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina pellille 25 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Esikypsennä 190-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan hyvin vatkaten. Levitä marenki ilmavasti pohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista noin 15 minuuttia. Kuori ja lohko omenat. Pane lohkot ja kanelitanko kattilaan. Kaada päälle sen verran nestettä, että omenat peittyvät. Hauduta omenat pehmeiksi, jäähdytä liemessä ja valuta hyvin. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää rahka. Puolita kakkulevy. Levitä vaahto ja omenat toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: glögi joulu kananmuna omena
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5