Joulubriossit

14.11.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulubriossit

Ainekset

20 kappaletta
1 2 dl maitoa
2 0,25 tl suolaa
3 0,75 dl sokeria
4 1 muna
5 1 pussi kuivahiivaa
6 7 dl vehnäjauhoja
7 150 g pehmeää margariinia
Täyte:
1 50 g margariinia tai voita
2 0,5 dl sokeria
3 2 tl kanelia
4 1 dl rusinoita
5 1 dl punaisia kirsikoita
Voiteluun:
1 1 muna
Koristeluun:
1 tomusokeria tai sokerivesikuorrutetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 479 g
Proteiinia 4 g 75 g
Rasvaa 9 g 180 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 807 16139
Energiaa kcal 193 3857

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito 42 asteiseksi eli hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja muna. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää ne nesteeseen. Alusta taikina. Lisää lopuksi pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Kohota taikinaa peitettynä noin tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina leivonta-alustalle ja kauli siitä ohut suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täytteen aineet levylle. Kierrä levy pitkittäin kääröksi ja leikkaa siitä viipaleita. Pane viipaleet voideltuihin vuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota vielä 10–15 minuuttia. Voitele briossit munalla ja paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet briossit siivilöidyllä tomusokerilla tai sokerivesikuorrutteella.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kirsikka pulla rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5