Jogurttipannacotta ja marinoituja mansikoita

22.5.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jogurttipannacotta ja marinoituja mansikoita

Ainekset

6 annosta
1 1 kg vaniljajogurttia
2 0,75 dl tomusokeria
3 6 liivatetta
4 1,5 limetin mehu
Lisäksi:
1 1 l tuoreita mansikoita
2 0,5 limetin mehu ja raastettu kuori
3 2 rkl hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 249 g
Proteiinia 7 g 40 g
Rasvaa 0 g 2 g
Kuitua 2 g 11 g
Energiaa kJ 858 5146
Energiaa kcal 205 1230

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa vaniljajogurtti ja tomusokeri. Raasta ensin yhden limetin kuori mansikoita varten. Kuumenna kattilassa tai mikrossa puristettu limettimehu ja liuota siihen liotetut ja puristetut liivatelehdet. Valuta liivateseos ohuena nauhana jogurtin joukkoon. Annostele tarjoilulaseihin ja peitä ne kelmulla. Nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi. Valmista mansikat maustumaan viileään. Sekoita peratut ja lohkotut mansikat limetin kuoriraasteen ja –mehun sekä hunajan kanssa. Nostele hyytyneiden jogurttien pinnalle mansikoita.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mansikka pannacotta
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5