Jerk-maustettu possunfilee

21.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jerk-maustettu possunfilee

Ainekset

5 annosta
1 800 g porsaan sisäfileetä
Jerk-mausteseos
1 1 tuore chili
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 rkl rypsiöljyä
4 1 tl kuivattua timjamia
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 1 tl jauhettua kanelia
8 0,25 tl jauhettua neilikkaa
9 1 limetin mehu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 1 g
Proteiinia 29 g 146 g
Rasvaa 31 g 157 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 671 8355
Energiaa kcal 399 1997

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee mausteseos. Halkaise ja silppua chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä ainekset morttelissa tai kulhossa. Poista fileistä kalvot. Hiero mausteseos fileille ja anna maustua jääkaapissa peitettynä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Grillaa fileisiin kaunis pinta ulkogrillissä. Siirrä lihat uunivuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa tai grillin jälkilämmössä vielä noin 20 minuuttia, kunnes liha on sisältä kypsä. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia. Viipaloi fileet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: porsaan filee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5