Jerk-broilerinkoivet

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jerk-broilerinkoivet

Jamaikalainen jerk-mausteseos tekee broilerinkoivista tulisia ja maistuvia. Tarjoa jerk-kana riisin kanssa. Voit myös kypsentää kanan grillissä tai uunissa.

Ainekset

6 annosta
1 800 g broilerin koipi-reittä
Jerk-mausteseos
1 1 sipuli
2 3 valkosipulinkynttä
3 1 punainen chili
4 pala tuoretta inkivääriä
5 1 limetin mehu
6 2 rkl ruokosokeria
7 2 rkl rypsiöljyä
8 1 tl timjamia
9 0,5 tl suolaa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria
11 0,25 tl jauhettua neilikkaa
12 0,25 tl kanelia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 27 g
Proteiinia 0 g 2 g
Rasvaa 5 g 28 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 254 1521
Energiaa kcal 60 363

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista mausteseos. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja valkoiset osat. Kuori inkivääri. Mittaa kaikki mausteseoksen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Valuta mausteseos isoon, vahvaan pakastuspussiin ja lisää koipi-reidet. Painele ilma pois pussista ja sulje hyvin. Anna lihojen maustua jääkapissa vuorokauden ajan välillä käännellen.

Ota broilerit marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Grillaa koipia miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen tai kunnes lihasta tihkuva neste on kirkasta.

Vinkki: Voit myös kypsentää koipi-reidet 225-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5