Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka

23.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jenni Kokanderin kannellinen lohipiirakka

Kun näyttelijä Jenni Kokander ensimmäisen kerran tapasi tulevan puolisonsa, tämä leipoi hänelle kannellisen lohipiirakan. Homma oli sillä selvä.

Ainekset

8 annosta
1 1 kpl (600 g) lehtitaikinalevy (pakaste)
2 2 dl riisiä
3 5 dl vettä
4 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
5 2 kananmunaa
6 1 valkosipulinkynsi
7 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattia
8 2 rkl öljyä
9 1,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
11 1 paketti (200 g) fetajuustoa
12 300 g lohifileetä
13 0,5 ruukkua tilliä
Lisäksi
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 340 g
Proteiinia 20 g 163 g
Rasvaa 46 g 372 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 2 792 22340
Energiaa kcal 667 5339

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja riisi. Keitä riisi kypsäksi.

Keitä kananmunat koviksi (8 minuuttia). Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Hienonna munat haarukalla ja sekoita kypsän riisin joukkoon.

Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna valkosipulinkynsi ja pinaatti. Kuumenna öljy pannulla. Paista valkosipulia ja pinaattia muutama minuutti, kunnes pinaatti on pehmentynyt. Mausta suolalla (noin 1 tl) ja pippurilla.

Poista lohifileestä nahka. Leikkaa kala noin 2 senttimetrin viipaleiksi. Ripottele pinnalle ½ tl suolaa. Hienonna tilli.

Öljyä noin 20 x 30 senttimetrin kokoinen uunivuoka. Kauli taikina reilusti vuoan kokoiseksi ja leikkaa kahteen osaan: isomman levyn tulee peittää vuoka reilusti pohjaa ja reunoja myöten, ja pienemmän riittää kanneksi.

Aseta pohjalevy vuokaan. Levitä piirakan pohjalle muna-riisiseos. Lisää päälle yksittäisiksi kerroksiksi pinaatti, murennettu feta, lohiviipaleet ja tilli.

Laita piirakan päälle pienempi taikinalevy kanneksi ja taittele taikinareunat reunat tiiviisti yhteen. Voit käyttää vesitilkkaa liimana. Voitele kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5