Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhoton kvinoamargheritapizza

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uudenlainen, vehnätön pizzapohja syntyy ravinteikkaasta kvinoasta.

Ainekset

Pohja

2 dl
Kvinoaa
2 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä

Täyte

2 dl
Tomaattikastiketta
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Tomaattia
125 g
(1 pkt) mozzarellajuustoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kvinoa ja 2 dl vettä kulhoon ja liota 6–8 tuntia jääkaapissa.

Valuta kvinoa. Lisää ½ dl vettä ja soseuta tehosekoittimessa pannukakkutaikinamaiseksi seokseksi. Lisää leivinjauhe, suola ja öljy.

Säädä uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm). Voitele paperi öljyllä. Levitä taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä ja paista 10–15 minuuttia.

Levitä tomaattikastike pohjalle. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Levitä täytteet pizzalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 17.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

304

1274

18,3 g

5,0 g

22,0 g

4,5 g

4,3 g

10,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

0,5 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli