Jauhoton kvinoamargheritapizza

17.8.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhoton kvinoamargheritapizza

Uudenlainen, vehnätön pizzapohja syntyy ravinteikkaasta kvinoasta.

Ainekset

4 annosta
Pohja
1 2 dl kvinoaa
2 2,5 dl vettä
3 0,5 tl leivinjauhetta
4 0,5 tl suolaa
5 2 rkl öljyä
Täyte
1 2 dl tomaattikastiketta
2 1 punasipuli
3 2 tomaattia
4 125 g (1 pkt) mozzarellajuustoa
5 0,5 ruukkua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 86 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 242 4969
Energiaa kcal 297 1188

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kvinoa ja 2 dl vettä kulhoon ja liota 6–8 tuntia jääkaapissa.

Valuta kvinoa. Lisää ½ dl vettä ja soseuta tehosekoittimessa pannukakkutaikinamaiseksi seokseksi. Lisää leivinjauhe, suola ja öljy.

Säädä uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm). Voitele paperi öljyllä. Levitä taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä ja paista 10–15 minuuttia.

Levitä tomaattikastike pohjalle. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Levitä täytteet pizzalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5