Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihatagliatelle

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Nauhapastaa, tagliatelle
Vettä, suolaa
3 rkl
Oliiviöljyä
400 g
Naudan jauhelihaa
400 g
Säilyketomaatteja tai tomaattimursketta
Suolaa, mustapippuria
Valkosipulia jabasilikaa halutessasi
50 g
Voita
1 kpl
Pieni sipuli
1 - 2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Varsisellerin varsi
2 dl
Valkoviiniä tai vettä
1 dl
Kermaa halutessasi
Muskottipähkinää

Lisäksi:

2 dl
Ruokajuustoraastetta tai 1 dl parmesaania

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Varaa paistinpannu ja kattila. Keitä nauhapasta erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pannuun öljy ja kattilaan voi kuumenemaan. Lisää paistinpannuun jauheliha ja paista se sekoittaen murumaiseksi. Lisää säilötyt tomaatit. Mausta ja hauduta hyvin.Silppua kattilaan vastasulaneen voin sekaan sipuli. Lisää viipaloidut porkkanat ja varsiselleri. Lisää viini. Keitä kasvikset lähes kypsiksi. Lisää kerma ja mausta.Yhdistä molemmat ainekset liemineen sekoittaen. Tarjoa erikseen tai vielä pastaan juustoraasteen kanssa sekoitettuina.Nauhapastaan sekoitettava kastike saa olla sakeaa, koska pasta ei ime sitä ihmeemmin. Jos tarjoat ruoan italialaisittain, sekoita vastakeitettyyn, valutettuun ja uudelleen keittokattilaan kaadettuun pastaan kuuma kastike ja juustoraaste varovasti yhtä aikaa. Silloin juusto sulaa ja tartuttaa kastikeainekset tasaisesti pastanauhojen pintaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 19.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.