Jauhelihatagliatelle

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihatagliatelle

Ainekset

4 annosta
1 400 g nauhapastaa, tagliatelle
2 vettä, suolaa
3 3 rkl oliiviöljyä
4 400 g naudan jauhelihaa
5 400 g säilyketomaatteja tai tomaattimursketta
6 suolaa, mustapippuria
7 valkosipulia jabasilikaa halutessasi
8 50 g voita
9 1 pieni sipuli
10 1 - 2 porkkanaa
11 1 varsisellerin varsi
12 2 dl valkoviiniä tai vettä
13 1 dl kermaa halutessasi
14 muskottipähkinää
Lisäksi:
1 2 dl ruokajuustoraastetta tai 1 dl parmesaania

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 74 g 298 g
Proteiinia 36 g 142 g
Rasvaa 33 g 133 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 3 238 12952
Energiaa kcal 774 3096

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Varaa paistinpannu ja kattila. Keitä nauhapasta erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pannuun öljy ja kattilaan voi kuumenemaan. Lisää paistinpannuun jauheliha ja paista se sekoittaen murumaiseksi. Lisää säilötyt tomaatit. Mausta ja hauduta hyvin.Silppua kattilaan vastasulaneen voin sekaan sipuli. Lisää viipaloidut porkkanat ja varsiselleri. Lisää viini. Keitä kasvikset lähes kypsiksi. Lisää kerma ja mausta.Yhdistä molemmat ainekset liemineen sekoittaen. Tarjoa erikseen tai vielä pastaan juustoraasteen kanssa sekoitettuina.Nauhapastaan sekoitettava kastike saa olla sakeaa, koska pasta ei ime sitä ihmeemmin. Jos tarjoat ruoan italialaisittain, sekoita vastakeitettyyn, valutettuun ja uudelleen keittokattilaan kaadettuun pastaan kuuma kastike ja juustoraaste varovasti yhtä aikaa. Silloin juusto sulaa ja tartuttaa kastikeainekset tasaisesti pastanauhojen pintaan.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5