Jauhelihapuikot

26.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihapuikot

Ainekset

6 annosta
1 1 sipuli
2 0,5 dl korppujauhoja
3 1 dl vettä
4 1 kananmuna
5 2 valkosipulin kynttä
6 2 rkl tomaattisosetta
7 1 tl suolaa
8 1 tl oreganoa
9 0,25 tl mustapippurirouhetta
10 tabascoa
11 400 g jauhelihaa
Tarjoiluun:
1 6 kpl valmiita pitaleipiä
2 kasviksia
Kastike:
1 3 dl maustamatonta jogurttia
2 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 185 g
Proteiinia 21 g 126 g
Rasvaa 9 g 53 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 208 7249
Energiaa kcal 289 1733

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Paahda se halutessasi öljyssä pannulla pehmeäksi. Sekoita korppujauhot, vesi, kananmuna, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta kostutetuin käsin puikkoja ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien täytteenä. Käytä kastikkeena maustamatonta jogurttia, johon on sekoitettu hienonnettua valkosipulia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5