Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-purjopizza

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Vettä
1/2 kpl
(25 g) hiivaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Sokeria
4 - 5 dl
Sämpyläjauhoja
2 rkl
Öljyä

Päälle

300 g
Jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
1/2 kpl
Purjoa
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
(1 tlk säilöttyjä herkkusieniä)
Ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 - 3 tl
Pizzamaustetta

Pinnalle

2 - 3 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhoja. Alusta taikina löysäksi, mutta kimmoisaksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa myös öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin alla kulhossa.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha murumaiseksi öljyssä. Lisää pesty, suikaloitu purjo sekä tomaattimurska. Hauduta ja mausta kunnolla.

Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia. Kaaviloi tai painele palat ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Levitä täyte päälle ja sen pintaan juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.