Jauhelihapippuripihvit

23.4.2015
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihapippuripihvit

Maukkaat pippuripihvit voi tehdä myös jauhelihasta. Keitä pihveille kastike mm. ruokakermasta ja soijakastikkeesta. Tarjoa pihvit keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 kananmuna
3 1 tl suolaa
4 2 - 3 rkl vahvaa sinappia
5 1 rkl rouhittua musta- ja valkopippuria
Paistamiseen
1 öljyä
Kastike
1 2 dl ruokakermaa
2 1 dl vettä
3 0,5 lihaliemikuutiota
4 1 rkl soijakastiketta
5 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 22 g 90 g
Rasvaa 14 g 56 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 954 3815
Energiaa kcal 228 912

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita muna, suola ja sinappi jauhelihaan. Muotoile seoksesta 8 pientä, pulleaa pihviä. Ripottele pihvien molemmille puolille pippurirouhetta. Kuumenna öljy pannulla, paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit pois pannulta.

Kaada vesi, soija ja kerma pannulle, murenna sekaan liemikuutio. Keitä kastiketta muutama minuutti. Lisää pihvit pannulle ja kypsennä pari minuuttia kerran kääntäen. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauhelihapihvi pihvi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5