Jauhelihapiiras

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihapiiras

Anna jauhelihapiiraan jäähtyä ennen leikkaamista, jotta täyte ehtii hyytyä. Jos haluat syödä piiraan kuumana, lisää täytteeseen kaksi kananmunaa.

Ainekset

Taikina
1 50 g margariinia
2 3,5 dl vehnäjauhoja
3 0,5 dl kaurahiutaleita
4 1,5 dl maitoa
5 2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1 sipuli
2 400 g jauhelihaa
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl tomaattisosetta
5 1 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 1 tl kuivattua basilikaa
Päälle
1 150 g kesäkurpitsaa tai sieniä
2 4 dl kevytranskankermaa
3 150 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 200 g
Proteiinia 166 g
Rasvaa 180 g
Kuitua 12 g
Energiaa kJ 12998
Energiaa kcal 3106

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, kaurahiutaleet, maito ja leivinjauhe. Nosta taikina kylmään.

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta hienonnetuilla valkosipulinkynsillä, tomaattisoseella, suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Nosta jauhelihatäyte pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa pitkiksi suikaleiksi ja nosta jauhelihatäytteen päälle sektoreittain. Jos käytät sieniä, levitä ne piirakan pinnalle. Sekoita juustoraaste ranskankerman joukkoon. Levitä täytteen päälle.

Kypsennä piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5