Jauhelihapeltipiirakka

19.9.2014
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihapeltipiirakka

Ainekset

15 annosta
Pohja
1 2,5 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 tl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1 dl ruisleseitä
6 6 dl hiivaleipävehnäjauhoja
7 2 rkl öljyä
Täyte
1 1 rasia (200 g) herkkusieniä
2 400 g jauhelihaa
3 1 rkl öljyä
4 2 punasipulia
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 2 tl oreganoa
9 2 paprikaa
10 1 prk (200 g) kermaviiliä
11 2 rkl tomaattisosetta
12 150 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 233 g
Proteiinia 11 g 165 g
Rasvaa 12 g 186 g
Kuitua 2 g 36 g
Energiaa kJ 913 13690
Energiaa kcal 218 3272

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sokeri, suola ja leseet. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda ne kuivalla pannulla ja siirrä odottamaan. Kuori ja suikaloi sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuumenna pannulla öljy ja paista jauheliha. Lisää sipulit. Sekoittele hetki. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenkodat. Paloittele paprikat, sekoita ne sienten ja mausteiden kanssa jauhelihaan.

Sekoita kermaviili, tomaattisose ja puolet juustoraasteesta. Kauli taikina leivinpaperoidun uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalle jauhelihaseos ja päälle kermaviiliseos. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5