Jauhelihalevypiirakka

22.8.2011
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihalevypiirakka

Ainekset

12 palaa
1 1 paketti (400 g) pakasteruis-perunataikinaa
Täyte
1 1 prk (370 g) tomaattimurskaa
2 400 g nauta-sikajauhelihaa
3 1 sipuli
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1 prk (250 g) maustettua ranskankermaa, esim. sipulisekoitus
7 2 kananmunaa
8 1 pussi (150 g) juustoraastetta

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 215 g
Proteiinia 13 g 154 g
Rasvaa 22 g 264 g
Kuitua 2 g 26 g
Energiaa kJ 1 347 16168
Energiaa kcal 322 3864

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli sulanut taikina suuremmaksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulinta apuna käyttäen noin 25 x 30 sentin kokoiseen matalareunaiseen uunivuokaan.Anna tomaattimurskan valua siivilässä 10 minuuttia. Paista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja anna hetken aikaa pehmentyä.Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Sekoita kulhossa ranskankerma, tomaattimurska, kananmunat ja puolet juustoraasteesta. Levitä jäähtynyt jauhelihaseos taikinalevyn päälle. Valuta päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on pinnalta kauniin ruskea.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5