Jauhelihakastike italialaisittain

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihakastike italialaisittain

Ainekset

4 annosta
1 0,5 juuriselleriä
2 2 porkkanaa
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 punasipulia
5 400 g paistijauhelihaa
6 2 pihvitomaattia
7 50 g tomaattipyreetä
8 sokeria
9 1 lihaliemikuutio
10 2,5 dl vettä
11 0,5 tl timjamia
12 oreganoa
13 suolaa
Lisäksi:
1 (1d punaviiniä)
2 0,5 dl silputtua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 24 g 94 g
Rasvaa 6 g 25 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 906 3622
Energiaa kcal 216 866

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat pieneksi. Kuori ja silppua valkosipulit ja punasipulit. Kuullota pienityt kasvikset pannulla öljyssä ja lisää sekaan jauheliha. Paista, kunnes liha on kypsää. Lisää pienityt tomaatit, joista kanta on poistettu sekä tomaattipyree, sokeri, lihaliemikuutio, vesi ja kuivatut yrtit. Anna poreilla hiljalleen kannen alla noin ½ tuntia ja lisää vettä tarpeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa halutessasi viini ja silputtu tuore basilika ja kypsennä vielä noin viiden minuutin ajan. Tarjoa keitetyn nauhapastan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5