Jauhelihakääryleet

26.4.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihakääryleet

Ainekset

4 annosta
1 1 dl korppujauhoja
2 1 dl vettä
3 1 kananmuna
4 1 tl suolaa
5 0,5 tl paprikajauhetta
6 0,25 tl mustapippuria
7 400 g jauhelihaa
Täytteeksi 1 dl jotakin seuraavista:
1 juustoraastetta
2 sinihome-, feta- tai vuohenjuutoa muruina
3 hedelmäkuutioita, esim. ananasta, mangoa, persikkaa, luumua
4 oliiveja
5 yrttejä
6 paahdettua sipulia
7 paistettuja sieniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 38 g
Proteiinia 24 g 95 g
Rasvaa 6 g 26 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 806 3224
Energiaa kcal 193 771

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Jauhelihaseoksen valmistaminen

1. Sekoita korppujauhot veteen, lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.

Jauhelihaseoksen taputteleminen ohueksi levyksi

2. Levitä jauhelihaseos kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.

Kääryleiden täyttäminen

3. Jaa levy 9 tai 12 palaan. Nosta paloille valitsemaasi täytettä.

Kääryleiden paistaminen

4. Rullaa palat kostutetuin käsin. Paista kääryleitä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5