Jauheliha-varhaiskaalikeitto

28.5.2016
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-varhaiskaalikeitto

Mehevä varhaiskaali kypsyy tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Jauhelihan sijasta voit käyttää keittoon makkaraa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 400 g varhaiskaalia
3 1 kpl sipuli
4 1 - 2 porkkanaa
5 4 perunaa
6 1 l kasvis- tai lihalientä
7 2 rkl tomaattisosetta (pyree)
8 2 tl siirappia tai hunajaa
9 1 tähtianis
10 0,5 tl suolaa
11 0,25 tl pippuria
12 silputtua persiljaa tai korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 21 g 84 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 406 5626
Energiaa kcal 336 1345

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi kaali, silppua sipuli ja viipaloi porkkana. Kuori ja paloittele perunat. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä, kunnes kaali painuu kasaan. Lisää hunaja tai siirappi, tomaattipyree, neste ja mausteet. Anna kiehua 15 minuuttia. Paista jauheliha pannulla öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan. Anna keiton hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa tai korianteria

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5