Jauheliha-sienimureke

25.8.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-sienimureke

Ainekset

4 annosta
Jauhelihamureke
1 600 g jauhelihaa
2 1 prk (200 g) kermaviiliä
3 1 dl korppujauhoja
4 1 kananmunaa
5 1 tl suolaa
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 1 tl paprikajauhetta
Sienitäyte
1 400 g herkkusieniä tai 1 l puhdistettuja ruokasieniä (esim. suppilovahveroita tai kanttarelleja)
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 1 dl ruokakermaa
6 1 - 2 tl soijakastiketta
7 0,5 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
8 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 52 g
Proteiinia 36 g 142 g
Rasvaa 39 g 155 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 270 9079
Energiaa kcal 542 2170

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä kermaviili ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä kylmään odottamaan ja valmista täyte.Pilko sienet. Jos käytät viljeltyjä sieniä, puhdista ja viipaloi ne. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.Paista herkkusienet öljyssä. Metsäsieniä paistetaan kuumassa pannussa, kunnes ylimääräinen neste haihtuu.Lisää pannuun (öljy ja) sipulisilppu. Kuullota niitä sienten kanssa hetki, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kerma, soija ja yrtit. Keitä kokoon hetki, kunnes täyte sakenee.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kostuta paperi vedellä. Muotoile murekemassasta leivinpaperille noin 2 cm paksu levy. Jaa sienitäyte levyn keskelle. Nosta murekkeen reunat leivinpaperin avulla ylös. Ummista kostutetuin käsin tiiviiksi murekkeeksi ja käännä saumakohta alas.Kypsennä mureketta 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia.Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5