Jauheliha-purjopizza

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-purjopizza

Ainekset

2 kappaletta
1 2 dl vettä
2 0,5 (25 g) hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,5 rkl sokeria
5 4 - 5 dl sämpyläjauhoja
6 2 rkl öljyä
Päälle
1 300 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 0,5 purjoa
4 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
5 (1 tlk säilöttyjä herkkusieniä)
6 ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
7 1 - 2 valkosipulinkynttä
8 2 - 3 tl pizzamaustetta
Pinnalle
1 2 - 3 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 80 g 161 g
Proteiinia 60 g 121 g
Rasvaa 46 g 91 g
Kuitua 11 g 22 g
Energiaa kJ 4 091 8182
Energiaa kcal 978 1956

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva lämpimään veteen ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää mausteet ja vähitellen jauhoja. Alusta taikina löysäksi, mutta kimmoisaksi ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa myös öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin alla kulhossa.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha murumaiseksi öljyssä. Lisää pesty, suikaloitu purjo sekä tomaattimurska. Hauduta ja mausta kunnolla.

Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa kahtia. Kaaviloi tai painele palat ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Levitä täyte päälle ja sen pintaan juustoraaste. Kypsennä uunin keskiosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: jauheliha pitsa pizza
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5