Jauheliha-pepperonirisotto

28.8.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-pepperonirisotto

Ainekset

4 annosta
1 1 pieni purjo
2 100 g pepperoni-makkaraa
3 400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
4 1 rkl öljyä
5 3 dl risottoriisiä
6 1 l vettä
7 2 rkl vasikanfondia
8 0,5 ruukkua basilikaa
9 1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
10 1 dl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 53 g 212 g
Proteiinia 36 g 142 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 366 9464
Energiaa kcal 566 2262

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Jauheliha, Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja suikaloi purjo. Hienonna pepperoni. Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää purjo, pepperoni ja riisi ruskistuksen loppuvaiheessa. Kuullota muutama minuutti, varo, ettei riisi pala pohjaan. Kiehauta toisessa kattilassa vesi, lisää fondi. Anna liemen kiehua miedolla lämmöllä. Annostele lientä kauhalla jauhelihariisin joukkoon vähän kerrallaan. Anna hautua. Lisää uutta lientä heti kun edellinen on imeytynyt. Jatka keittäen risottoa näin noin 25 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää se risottoon aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5