Jauheliha-nuudelikeitto

21.7.2014
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-nuudelikeitto

Nuudeli tuo vaihtelua jauhelihakeittoon. Maukas keitto maustetaan muun muassa chilitahnalla, ja lopuksi lisätään kiinankaalia.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (400 g) jauhelihaa
2 pala purjoa
3 2 porkkanaa
4 1 rkl öljyä
5 1 tl paprikajauhetta
6 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
7 1,5 l vettä
8 2 lihaliemikuutioita
9 2 rkl tomaattisosetta
10 1 pussi (80 g) nuudeleita
11 0,25 kiinankaalia
12 ripaus suolaa
13 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 22 g 87 g
Rasvaa 22 g 90 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 524 6098
Energiaa kcal 364 1458

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vettä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi purjo ja kuori ja paloittele porkkanat.

Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja paista jauheliha. Lisää joukkoon mausteet ja kasvikset. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Murenna joukkoon nuudelit. Lisää hienonnettu kiinakaali. Mausta ja keitä muutama minuutti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5