Jauheliha-nokkosnyytit

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
Taikina
1 2 - 3 munaa
2 1,5 dl vehnäjauhoja
3 1,5 dl hiennonnettua, keitettyä nokkosta tai pinaattia
4 3,5 dl maitoa
5 0,5 tl suolaa
6 1 rkl öljyä tai voisulaa
Täyte
1 0,5 kg tavallista jauhelihaa
2 2 sipulia
3 1 - 2 paprikaa
4 pala kesäkurpitsaa
5 pieni munakoiso
6 1 rkl öljyä
7 1 prk tomaattimursketta
8 2 - 4 valkosipulinkynttä
9 suolaa, chiliä, mustapippuria
10 1 - 2 tl Provencen yrttimaustetta. jos tahdot
Sitomiseet
1 0,5 purjoa
2 (juustoraastetta)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 125 g
Proteiinia 35 g 139 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 892 7567
Energiaa kcal 452 1808

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin taikina: kiehauta ja jauha huuhdotut nokkoset tai pinaatti. Sekoita jauhot ja munat. Lisää vähitellen muut aineet. Turvota taikinaa puolisen tuntia ennen paistamista suuriksi, ohuiksi ohukaisiksi.Kuori ja kuutioi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja kannat ja kuutioi mallot. Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso.Ruskista jauheliha murumaiseksi. Lisää öljy, jos seos on kuivaa ja kasviskuutiot. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes kasvikset saavat hiukan väriä. Lisää tomaattimurske. Mausta täyte hyvin. Suikaloi purjo leveiksi nauhoiksi ja pehmitä nauhat kiehauttamalla ne vedessä tai mikroaaltouunissa. Jäähdytä.Jaa täyte ohukaisten keskelle ja solmi purjosuikaleilla nyyteiksi. Tarjoa heti tai juustoraasteella peitettyinä ja kuumennettuina. Lisäksi sopii salaatti.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste
© SOK
Avainsanat: nyytit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5