Jauheliha-minestronekeitto

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-minestronekeitto

Ainekset

6 annosta
1 400 g naudanjauhelihaa
2 2 pekoniviipaletta
3 1 sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 porkkana
6 0,5 - 1 palsternakkaa
7 pala purjoa
8 2 rkl tomaattipyrettä
9 1,5 l lihalientä
10 1 laakerinlehti
11 1 tl mustapippuria
12 1 dl spagettia pätkittynä
13 200 g vihreitä papuja
14 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 112 g
Proteiinia 27 g 160 g
Rasvaa 8 g 45 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 054 6326
Energiaa kcal 252 1512

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Hienonna pekoni ja anna sen ruskistua kattilassa. Lisää pekonin sekaan sipulit ja sen jälkeen porkkanat, palsternakka ja purjot. Lisää tomaattipyree sekä kuuma lihaliemi. Nostele sekaan jauhelihamuru, mutta jätä lihasneste pannuun. Mausta keitto laakerinlehdellä ja mustapippurirouheella. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Nosta sekaan pätkitty spagetti sekä pavut. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Ripottele keiton pinnalle runsaasti persiljaa. Nauti keitto tuoreen leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5