Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-linssigratiini

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tacomauste ja texmex-juusto tuovat uutta twistiä jauhelihagratiiniin. Voit valmistaa ruoan myös annosvuokiin.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(28 g) taco-maustesosta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattisosetta
1 1/2 dl
Punaisia linssejä
2 dl
Vettä
150 g
Texmex-juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää tacomauste, tomaattimurska ja -sose. Huuhdo linssit kylmällä vedellä, valuta ja lisää veden kanssa jauhelihaseokseen. Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Nostele jauheliha-linssiseos uunivuokaan ja ripottele pinnalle kunnon kerros juustoraastetta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi maissilastujen, salaatin ja maissin kera.

Vinkki: Voit valmistaa ruoan myös annosvuokiin.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

394

1650

25,5 g

9,5 g

14,5 g

1,0 g

3,3 g

24,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 pussi (28 g) taco-maustesosta,

2 rkl Tomaattisosetta,

2 dl Vettä,

150 g Texmex-juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli