Jauheliha-borssikeitto

25.8.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-borssikeitto

Ainekset

4 annosta
1 3 punajuurta
2 3 porkkanaa
3 400 g keräkaalia
4 2 sipulia
5 1 - 2 valkosipulinkynttä
6 450 g jauhelihaa
7 1,5 l vettä
8 1 kasvisliemikuutio
9 3 rkl balsamiviinietikkaa
10 1 tl sokeria
11 1 tl suolaa
12 1 dl kuutioituja maustekurkkuja
13 1 dl silputtua persiljaa
Tarjoiluun
1 1 prk (120 g) smetanaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 23 g 93 g
Rasvaa 33 g 131 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 1 870 7481
Energiaa kcal 447 1788

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha pannussa ja siirrä se kattilaan. Kuullota samassa pannussa myös porkkanat, kaali ja sipulit. Siirrä kasvikset kattilaan ja lisää vesi, liemikuutio, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Hauduta kannen alla 25–30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää maustekurkut ja persilja ja tarkista maku. Tarjoa smetanan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5