Jättisuklaamarengit

13.4.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jättisuklaamarengit

Makea, rapea ja sisältä pehmeä marenki on monen suosikkiherkku. Marenkeja voi tehdä helposti itsekin. Katso tummaa suklaata sisältävien jättimarenkien ohje. Säilytä valmiit marengit tiiviissä säilytysrasiassa ja kuivassa paikassa.

Ainekset

8 kappaletta
1 3 valkuaista
2 0,5 tl suolaa
3 0,5 tl valkoviinietikkaa
4 2 dl sokeria
Lisäksi
1 100 g tummaa suklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 224 g
Proteiinia 2 g 14 g
Rasvaa 4 g 31 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 649 5192
Energiaa kcal 155 1241

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset ja suola kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka ja lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sulata 1/3 suklaapaloista mikrossa. Kääntele suklaa vaahdon joukkoon kevyesti, jotta vaahtoon jää raitoja.

Pursota tai lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille isoja kekoja. Paista 100-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman raolleen. Anna marenkien kuivua kunnolla jälkilämmössä. Sulata loppu suklaa ja valuta raidoiksi marenkien päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: marenki muna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5