Jättipihvi pannulla

9.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jättipihvi pannulla

Paista pannulla yksi iso jauhelihapihvi. Porkkanaraaste tekee pihvistä mehevän ilman korppujauhoja. Kokoa salaatti jaettavan jättipihvin päälle. Pannupihvi sopii hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 kananmuna
3 1 dl kauravalmistetta ("kermaa")
4 1 tl suolaa
5 1 dl porkkanaraastetta
6 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
7 1 rkl pieniä kapriksia
Lisäksi
1 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
2 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
3 1 dl rucolaa
4 1 prk (200 g) laktoositonta raejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 28 g 112 g
Rasvaa 30 g 120 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 668 6670
Energiaa kcal 398 1594

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Sekoita jauheliha, kananmuna, kauravalmiste ja suola kulhossa ja vaivaa käsin tiiviiksi palloksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna persilja. Sekoita porkkanaraaste, persilja ja kaprikset jauhelihataikinaan. Muotoile taikinasta leivinpaperille noin 3 cm:n paksuinen iso pihvi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla. Kumoa pihvi leivinpaperin avulla pannulle. Paista keskilämmöllä kannen tai alumiinifolion alla noin 4 minuuttia. Käännä pihvi kahden paistinlastan avulla. Paista toiselta puolelta 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä.
  • Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele rucola. Lisää tomaatit, rucola ja raejuusto pihvin päälle.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5