Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki

27.12.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Japanilainen punakaalimunakas okonomiyaki

Helppo, vartissa valmistuva japanilainen kaalimunakas maistuu kaikille – ketsupin kera tai chilikastikkeella höystettynä. Tähän versioon piilotetaan reilusti rapeaa punakaalia.

Ainekset

4 annosta
1 1 l punakaalia silputtuna
2 4 kevätsipulinvartta
3 1 ruukku korianteria
4 6 kananmunaa
5 2 rkl vettä
6 3 rkl soijakastiketta
7 3 tl seesamiöljyä
8 4 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
1 1 kevätsipulinvarsi
2 2 rkl majoneesia
3 1 rkl chilikastiketta tai ketsuppia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 25 g
Proteiinia 13 g 52 g
Rasvaa 38 g 154 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 752 7010
Energiaa kcal 419 1675

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pehmennä kaalia puristelemalla sitä hetki käsin ja laita kulhoon. Hienonna kevätsipulit ja korianteri ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kananmunat ja vesi. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Sekoita.

Kuumenna 1 rkl öljyä tarttumattomalla paistinpannulla (halkaisija noin 22 cm). Kaada ¼ munakasseoksesta pannulle ja paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä ja paista 3–5 minuuttia. Paista loput munakkaat samalla tavalla.

Laita munakkaat lautasille, pursota ohuelti majoneesia ja chilikastiketta päälle ja ripottele kevätsipulia (ja korianterinlehtiä) pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5