Janssoninkiusaus

27.12.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Janssoninkiusaus

Perinteisen janssoninkiusauksen kanssa maistuvat suolakurkku ja tuore tilli.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg kiinteitä perunoita
2 2 sipulia
3 1 rkl öljyä
4 2 rasiaa (100/ 65 g) anjovisfileitä
5 4 dl kermaa
6 2 rkl anjovislientä
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 160 g
Proteiinia 10 g 62 g
Rasvaa 30 g 182 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 767 10604
Energiaa kcal 422 2534

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje1_janssoninkiusaus

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi.

tyoohje2_janssoninkiusaus

2. Kuori ja suikaloi perunat.

tyoohje3_janssoninkiusaus

3. Huuhdo perunat kylmällä vedellä ja valuta. Painele kuiviksi talouspaperilla.

tyoohje4_janssoninkiusaus

4. Lado voideltuun uunivuokaan puolet perunoista. Lisää sipulit.

tyoohje5_janssoninkiusaus

5. Levitä tasaisesti anjovisfileet, ripaus suolaa ja pippuria. Kaada päälle loput perunasuikaleet.

tyoohje6_janssoninkiusaus

6. Sekoita kerma ja anjovisliemi ja valuta vuokaan. Paista ensin 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 45 minuuttia tai, kunnes perunat ovat kypsiä ja kerma on sakeaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: anjovis kiusaus peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5