Janssonin lohipaistos

24.11.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Janssonin lohipaistos

Valmista joulupöydän rippeeksi jääneestä lohesta. Voit käyttää myös graavilohta.

Ainekset

4 annosta
1 800 g kiinteitä perunoita
2 1 sipuli
3 2 rkl voita
4 3 dl kermaa
5 1 prk (100 g) anjovisfileitä
6 0,5 tl rouhittua mustapippuria
7 1 paketti (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
8 2 rkl korppujauhoja
Koristeeksi
1 tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 136 g
Proteiinia 19 g 76 g
Rasvaa 43 g 173 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 2 515 10059
Energiaa kcal 601 2404

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää perunasuikaleet ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja valuta pannulle anjovisliemi. Jatka paistamista kunnes perunat ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia. Mausta perunat pippurilla. Kaada puolet perunaseoksesta laakeaan uunivuokaan. Aseta päälle anjovisfileet ja kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loppu perunaseos. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5