Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssonin lohipaistos

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista joulupöydän rippeeksi jääneestä lohesta. Voit käyttää myös graavilohta.

Ainekset

800 g
Kiinteitä perunoita
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Voita
3 dl
Kermaa
1 kpl
(100 g) anjovisfileitä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(150 g) kylmäsavulohiviipaleita
2 rkl
Korppujauhoja

Koristeeksi

Tuoretta tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuleita pannulla kunnes ne pehmenevät. Lisää perunasuikaleet ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja valuta pannulle anjovisliemi. Jatka paistamista kunnes perunat ovat napakan pehmeitä, noin 15 minuuttia. Mausta perunat pippurilla. Kaada puolet perunaseoksesta laakeaan uunivuokaan. Aseta päälle anjovisfileet ja kylmäsavulohiviipaleet. Lisää loppu perunaseos. Ripottele päälle korppujauhot. Paista 250-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

516

2159

38,5 g

25,0 g

31,3 g

3,5 g

2,0 g

9,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Tuoretta tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli