Jäätelökääretorttu

23.6.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jäätelökääretorttu

Ainekset

Kääretorttu:
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 7 dl jäätelöä
2 4 dl (200 g) marjoja
3 2 rkl sokeria tai marjalikööriä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 311 g
Proteiinia 50 g
Rasvaa 66 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 8621
Energiaa kcal 2061

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt.Pehmennä jäätelö puuharukalla tai sähkövatkaimella ja levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Soseuta marjat ja lisää halutessasi joukkoon marjalikööriä. Levitä marjasose jäätelön päälle. Rullaa levy leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle. Nosta kääretorttu pussiin tai kääri folioon. Pakasta vähintään kaksi tuntia. Ota kääretorttu huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Jos torttu on jäätynyt kauan, ota se sulamaan jääkaappiin 15-30 minuuttia ennen.0705

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5