Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jäämiehen lonkerogranita

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Suomalaisen formulatähden lempijuoman inspiroima granita maustetaan greipillä ja lonkerolla. Aikuisille tarkoitettu mehujää sopii raikkaaksi jälkiruoaksi tai drinkin korvikkeeksi varsinkin loskaiseen vuodenaikaan.

Ainekset

3 kpl
Verigreippiä
3 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1 kpl
(0,33 l) lonkeroa

Viimeistelyyn

2 kpl
Verigreippiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää sokeri. Keitä seosta 1 minuutti. Anna liemen jäähtyä haaleaksi.

3 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
2

Pese yksi verigreippi huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta kuori. Puserra kaikista greipeistä mehu.

3 kpl
Verigreippiä
3

Lisää greippimehu ja kuoriraaste sokeriliemeen. Lisää lonkero ja sekoita. Kaada seos laakeaan, pakastuksen kestävään vuokaan ja pane pakastimeen. Seuraa granitan jäätymistä noin 45 minuutin kuluttua. Kun seos alkaa jähmettyä reunoilta, sekoita sitä noin puolen tunnin välein, kunnes se muistuttaa nuoskalunta. Anna granitan jäätyä sekoittelematta vielä pari tuntia.

1 kpl
(0,33 l) lonkeroa
4

Leikkaa jokaiseen annokseen koristeeksi yksi verigreippiviipale ja kuutioi loppu hedelmäliha. Jaa greippikuutiot annosmaljojen pohjalle. Raavi granitaa tukevalla lastalla tai haarukalla kulhosta ja laita greippipalojen päälle. Koristele greippiviipaleilla.

2 kpl
Verigreippiä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 20.11.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

166

696

0,4 g

33,4 g

33,4 g

1,9 g

0,9 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli